info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

Mali oglasi

Dav Mart
Sem moški (Skoraj 40) Krško , ki išče starijeg muškoga 65+ za društvo, ki ...
nedelja, 21 junij 2020
Berto
53 letni naturist iz Ljubljane išče družbo naturista mojih let ali več za na...
torek, 12 maj 2020
No result...

Pustovanje 2014
Pustovanje 2014
Pustovanje DN K naravi v Lendavi

Spet je pustni čas, čas norčij in čas, da preženemo to zimo v kraj. Res da tale zima ni prav kazala zob, a vseeno si že vsi želimo pomladi. Ptički že tako veselo nažigajo, da je skrajni čas, da pospravimo zimske plašče v omare z naftalinom in pustimo telesu da zadiha v lažjih oblačilih.

V petek se je naša, sicer bolj maloštevilna, a veselo razpoložena ekipa zbirala v hotelu Lipa, v centru Lendave. Do večerje smo bili že vsi varno pospravljeni po prijetnih sobicah, eni z zjutraj osončenim balkonom in pogledom na bazene, drugi s popoldanskim sončkom  in pogledom na lično in pomenljivo jin jang krožišče pred hotelom, simbolično oblikovano s peskom in pritlikavimi borovci (ena izmed klasičnih predstavitev pojma kitajske filozofije jin in jang je krog (celota), razdeljen s krivuljo v obliki črke S. Jin in jang sta dopolnjujoči si nasprotji, ki skupaj tvorita celoto. Vsaka stvar ima delež obojega. Jin in jang nikoli ne obstajata v čisti obliki in mirovanju, vedno v dinamičnem vzajemnem delovanju). Mislim da smo vsi intenzivno čutili to pretakanje od resnega k norčavemu in spet nazaj. 

Po večerji smo malo poklepetali, malo zaplesali in šli malo spat.

Na pustno soboto pa smo Dani, Majda, Helena, Daniele  in jaz takoj po zajtrku zavili proti bližnjim goricam, si na poti ogledali čudovite Marjanove lončarske izdelke in polkrožno pot nadaljevali po vrhu vinorodnih goric. Zidanica zraven zidanice in nizi trt so se vili po bregu. Pridni domačini so vestno obrezovali trto, mi pa smo jo mahnili naprej po poti Svetega Urbana do cerkvice Svete trojice.

Po dvournem sprehodu smo šli najprej v tisti mali, zeleni bazen s parafinsko, termalno vodo s  temperaturo do 38 stopinj C, potem pa še dodatno znojit se v savne. Dve finski, ena turška in ena infra, za terme bi pričakovali več. Potem ko smo telesca dodobra očistili, smo se punce (oh pardon, ženske) dobile v naši sobi in dokončale pustno opravo. Zamislile smo si skupinsko masko 'Moja Slovenija' tako, da je bila Tanja Zaspanček, z napisom Demokracija, me tri pa kar precej grozljivi duhovi, ki so obsedli Demokracijo, in sicer: Oblast, Napuh, Pohlep in Laž. No, te priprave so po navadi najbolj zabavne, nasmejale smo se skoraj do solz, malo tudi ob pomoči Vilija. Po večerji smo se šli preobleč v pustne šeme in potem je bilo pestro. Za našim omizjem sta bila še dva navihana klovna, v normalnih razmerah sta to Joži in Cveto,  pa tudi poskočni gusar s svojo lepo ciganko, pod pisanimi oblačili sta do izraza prišla Joži in Edi. Daniele pa se ni pustil prepričati, da bi se preobrazil v kaj drugega, trdil je , da je šema že celo leto in da bo vsaj na ta dan on - ON. Edijevega in  Jožinega pesjančka Rena pa nisem uspela videti, zato ne vem,  če se ni morda našemil v Catwoman in tičal kje na drevesu.

Po izboru najboljših mask, na katerem je, še kako aktualna 'Moja Slovenija' dosegla 3.mesto, smo plesali in skakali in še Kurenti so nas obiskali. Skupina približno 10 fantov je uprizorila celo predstavo, ki je bila premišljeno dovršena, saj so s seboj imeli tudi idejnega vodjo. Tako so nas navdušili, da smo se predrznice vrinile kar mednje, saj ti energičen ples in glasno potrkavanje s kravjimi zvonci da krila. Isto kot RedBull. Fantje so rekli, da je teža njihove oprave tam od 30 pa vse do 50 kilogramov! Ojej, meni pa se je zdelo vroče že pod tisto rjuho in masko!

V nedeljo  smo šli po zajtrku le na kratek sprehod, pihalo je in Tanja ni bila navdušena nad maratonom. Pa saj nas je vse spet vleklo v zdravilno zeleno brozgo in na savnanje. Ko smo pospravili svojo kramo iz sob in stlačili prtljago v avtomobile, smo zavili še k lončarju (keramika-cojhter.webs.com), da pokupimo izbrane izdelke. Nekaj posla smo mu naredili in Marjan nam je odprl duri tudi v svojo klet. Ah ne vinsko, pogledali smo si zbirko koles in mopedov iz vojnih časov. Dovršeno renovirana in seveda povsem dobro vozna kolesa, z eletrično baterijo, z vsemi originalnimi pritiklinami, usnjenimi sedeži, svetlečimi kromiranimi deli, originalnimi tablicami, lesenimi ročaji in še s staro zračno tlačilko, dosegajo ceno za petičneže 1.000 do 1.500  evrčkov.

Do večera pa mislim, da smo bili vsi lepo pospravljeni doma z občutkom zadovoljstva, da smo pomagali prebuditi Pomlad. V naravi in v nas. 

Manja

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si