info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

Mali oglasi

Dav Mart
Sem moški (Skoraj 40) Krško , ki išče starijeg muškoga 65+ za društvo, ki ...
nedelja, 21 junij 2020
Berto
53 letni naturist iz Ljubljane išče družbo naturista mojih let ali več za na...
torek, 12 maj 2020
No result...

EdoKrese
EdoKrese
Novi predsednik DN K naravi se predstavi

Če me spomin ne vara, sem se z nudizmom (namenoma sem napisal nudizem, kajti takrat še nisem imel pojma kaj pomeni biti naturist) seznanil leta 1979, na otoku Pag, v kampu Straško.

Kamp je razdeljen na dva dela, tekstilni in FKK. Sprva sva se z ženo kopala na našem, oblečenem delu. Pa nama radovednost ni dala mira. Pričela sva se smukati okoli »slečenega« dela kampa, kukati vanj in zbirati pogum. Res je, zbirati pogum. Potem pa odločitev, jutri greva.

Počasi sva vstopila, si našla malo odmaknjen kotiček, se slekla in ostala živa. Ker so naju snežno bele ritke izdajali, da sva novinca, sva mislila, da naju vsi gledajo. Pa ni bilo tako. Povsod so bili prijazni, razumevajoči ljudje in kmalu smo se pričeli spoznavati. Pa ne samo prijaznost, presenetila naju je čistoča sanitarij, kampa. Ni bilo pomembno od kod si, kaj si, si bogat ali revež, vsi smo bili enaki.
Po vrnitvi sem pričel iskati somišljenike in ne spomnim se več kako, prišel do Društva naturistov K naravi. Z ženo sva se včlanila in tako se le pričelo moje življenje naturista. Leta so tekla in predsednica je postala Tanja. Veliko lepega smo skupaj preživeli in doživeli. Tanja nas je spodbujala ko smo obupavali in se z nami veselila vsakega dogodka in uspeha. Z njeno pomočjo smo dobili čudovit rekreacijski prostor ob Save, skrbela je in še skrbi za promocijo naturizma in še in še.
Prišel pa je čas, ko si je tudi Tanja zaželela malo miru, življenja z malo manj obveznostmi. Ker ima društvo veliko čudovitih članic in članov, sem na njihovo prigovarjanje popustil in sklenil Tanji pomagati. Prevzel sem predsedstvo, Tanja pa mi bo kot »teta z ozadja« pomagala kot podpredsednica. Vem tudi, da mi bodo stali ob strani dosedanje člani izvršnega odbora in prav tako tudi ostali člani društva K naravi.
In moji pogledi na naturizem. Veliko bo potrebno narediti na promociji, želim si več prostorov kjer bi se lahko družili goli. V Sloveniji je veliko ljudi, ki se radi kopajo goli, ki bi se družili, pa ne vedo, da obstajajo društva naturistov. Dober primer so novi člani, ki so do nas prišli po članka o naturizmu v reviji Jana.
Lep naturističen pozdrav, vaš novi predsednik DN K naravi.

Edo Krese

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si