info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

Mali oglasi

Dav Mart
Sem moški (Skoraj 40) Krško , ki išče starijeg muškoga 65+ za društvo, ki ...
nedelja, 21 junij 2020
Berto
53 letni naturist iz Ljubljane išče družbo naturista mojih let ali več za na...
torek, 12 maj 2020
No result...

DSC00120
DSC00120
Pustovanje DN K naravi v Strunjanu

Edi, novi predsednik DN K NARAVI se je odločil, da je čas za spremembe. Predlagal je, da naše pustovanje (t.j. 5.-7.2.2016) prestavimo na drugi konec Slovenije in to na obalo. Izbrali smo Terme Krka v Strunjanu.


Edi je uredil vse formalnosti in akcija je stekla. Hotel nam je ponudil kar nekaj aktivnosti, zanimiva predavanja, vodene oglede v bližnji okolici in organizirano pustovanje. Sprejeto!
Tako smo se v petek zjutraj (z namenom, da gremo uživat, se razvajat in predvsem zabavat in tudi po kakšno nagrado, ker smo se za pustovanje kar dobro pripravili) odpeljali proti Strunjanu, najlepšemu delu naše obale. Vremenska napoved za vikend je bila dobra.
In tako smo Vinka,Helena in Majda šle na pot kar zgodaj in prelep sončen dan izkoristile za sprehod in uživanje na soncu. Kaj kmalu sta prišla še Drago in Dani. No, malo kasneje pa še vsi ostali. Edi nas seznani s programom, nato se razporedimo po sobah. Ker smo bili nastanjeni v hiškah poleg Hotela, smo imeli skupno druženje pri Vinki in Heleni. Na sonček smo prinesli mize in stole, se okrepčali in nato še nekaj priprav za našo skupinsko pustno masko.
Ker del naše ekipe kot vsako leto predstavlja skupinsko masko, smo se letos odločili za KREMENČKOVE, preimenovane v KRETENČKOVE. Oblačila smo si zašili doma, kretenčkomobil pa smo morali še sestaviti, ker seveda ni šel v noben osebni avto. Tukaj je seveda potrebno zelo pohvaliti Marjana (partnerja naše Manje), ki je mobil skonstruiral in nabavil material, v sodelovanju z Dragotom in seveda tudi z malo pomoči pri sestavi ostalih kretenčic Manje, Vinke, Helene, Danice in Majde, je nastal kretenčkomobil.
Pred večerjo smo se zbrali v avli hotela Svoboda, kjer so nas pogostili z aperitivom za dobrodošlico in animatorka Barbara nas je seznanila z aktivnostmi, ki se bodo dogajale v času našega bivanja. Sledila je obilna večerja. Po večerji pa smo imeli glasbeni večer. Nastopala je posebna glasbena družina iz vasi Šmarje, ki šteje 8 otrok in to samih dečkov. Od teh jih že 6 igra v skupini (vsi igrajo inštrumente –kitare, violino, sintisajser, bobne, pojejo).Vsa družina mama še z dvema manjšima dečkoma, babica, oče za mešalno mizo in pa dedek – tudi glasbenik, ki povezuje večer, zelo lepo.
No, naslednji dan sobota, krasen sončen dan. Po zajtrku nas pred hotelom že čaka animatorka Barbara, ki nas popelje po pešpoteh nad strunjanski klif, od koder so prekrasni razgledi na Mesečev zaliv, Tržaški zaliv, ob dobri jasnini se vidi tudi Triglav. Pot nas vodi naprej do strunjanskega križa (Barbara tudi razlaga zgodovino in pomen), mimo nasadov oljk in nato se spustimo v Strunjanski rezervat in Strunjanske soline. Zelo lepo, veliko obnovljenega z evropskimi sredstvi, narejene so lesene opazovalnice za ptiče, ki jih je v tem mokrišču baje okoli 200 različnih vrst. Po nekaj urnem druženju z animatorko Barbaro, končamo na strunjanski obali ob kavici in božajočem sončku.
Pred večerjo imamo še zanimivo predavanje o TUINA masažah. Po večerji pa skok v naše kretenčkove kostume in JA BA DA BA DU naša pustna zabava se prične. Na kretenčkomobil se vkrcamo Fred in Vilma (Marjan in Helena), Barney in Betty (Drago in Vinka), otroci - dvojčici skala (Manja in Majda) in navihani posvojenček Bam-Bam preimenovani Bumbar (Danica) in JA BA DA BA DU se odpeljemo v Hotel, kjer nas že pričakujejo naše ostale maske Mornarčka ( Edi in Joži), hudič z rdečimi rogovi in pater ( Cveto in Joži), rdeč hudič z črnimi rogovi in črna mačka (Dušan in Marija) in hipijevka (Marinka), po več letni odsotnosti sta se nam pridružila tudi Niko in Milena, prišla pa je tudi naša bivša predsednica Tanja, ki nas je prišla bodrit in se zabavati z nami.
Na pustno rajanje nas povabi PIRATINJA (naša animatorka Barbara), predstavi komisijo, ki bo izbrala tri najboljše maske in zabava z živo glasbo se prične. No kot smo že v uvodu povedali, mi smo se prišli zabavat in to smo tudi počeli, jaz mislim kar dobro. Napočil je trenutek razglasitve, komisija izčrpno pove zakaj so se odločili za izbrane maske. Bilo je kar nekaj mask, KRETENČKOVI smo osvojili 1.mesto . Meni osebno je bila zelo všeč tudi maska ČAROVNICE, ki so osvojile 2. mesto, bila je prav tako narejena doma in so v njej bile ženske Društva kmečkih žena z Dolenjske. Videlo se je, da so se prišle zabavat. Super.
In že je tu nedelja, ko se je treba posloviti. Po zajtrku pakiranje, nato pa še razvajanje v hotelskih savnah. Proti večeru pa zadovoljni s prijetnimi vtisi proti domu.
P.s.
Dragi člani društva,upamo, da se nam še kdo pridruži, mi mamo se fajn.
Ja, naš KRETENČKOMOBIL je na licitaciji, kdo da več?

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si