info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

No result...

Zeleni vikend – Bohinj
Zeleni vikend – Bohinj
Zeleni vikend – Bohinj

Pomlad je čas ljubezni, prebujanja narave in po zimskem lenarjenju (so tudi izjeme) požene kri po žilah. Je pa tudi čas, ko je potrebno pospraviti smeti, ki jih je sneg (no, nekaj ga je bilo) skrival. Že kar nekaj let zaporedoma nam aktivisti Turizma Bohinj pošljejo vabilo na njihovo čistilno akcijo Zeleni vikend. Vabilo pa ni samo za čiščenje, je tudi za druženje in ponovno srečanje s prijatelji, ki smo jih spoznali na prejšnjih čistilnih akcijah.
Čiščenje poteka ob sobotah, čisti pa se od Bohinjske Bistrice do konca Bohinjskega jezera. Naš »rajon« je okolica Hostla pod Voglom, ki je tudi naš gostitelj in je poskrbel za naše želodčke ter prenočitev. Tokratna čistilna akcija je bila v soboto 6. in nedeljo 7. aprila 2019. Pogoj udeležbe je bil cilj tudi, da se v Bohinj pripeljemo z vlakom, kar smo z veseljem sprejeli. Tudi Majina psička Tara in moj Ron nista imela nič proti, sta pa preverjala potnike kot najboljša kondukterja. Malo po 6. uri smo se odpeljali proti Jesenicam, od tam pa naprej v Bohinjsko Bistrico. Tu smo stopili na avtobus in že smo bili pred polno mizo antigripina in dobrega zajtrka. Pa pravijo, da so gorenci škrti.
Razporedili smo se po sobah, se preoblekli in čiščenje se je pričelo. Smeti ni bilo veliko, je bilo pa ogromno polomljenih vej in listja. Veje smo odnesli ali zvlekli na zbirna mesta. Listje smo pograbili in naredili kupe, te naložili na prikolico, gospodar pa je vse to odpeljal na deponijo. Bili smo pridni, zato nas je vreme nagradilo s sramežljivim sončkom. Približal se je čas kosila, zato smo pospravili orodje, se preoblekli in se vkrcali na avtobus, ki nas je odpeljal v Staro Fužino do lepe domačije, sedeža Turizma Bohinj. Že na dvorišču je dišala čudovita enolončnica v kateri je bilo več narezanih suhih klobas kot makaronov. Kuharica je bila presrečna, ko smo hodili po »repete«, naši želodčki pa tudi. Za kile pa je poskrbel tudi pravi bohinjski sir in doma pečeni kruh. Po vrnitvi v hostel smo ob dobrem domačem pivu dočakali večer in za »lačne« reveže večerjo, po njej pa smo omagali in popadali v postelje.
Nedeljsko jutro je bilo za naju z Manjo kratko, Tara in Ron sta si zahotela pustolovščin. Veliko sporočil sta prebrala, tudi sama sta se podpisala, z Manjo pa sva se dodobra predramila in svet je bil lepši. Sledil je zajtrk, pa pospravljanje sobe in še zadnje potepanje ob jezeru. Tokrat so se vremenoslovci zelo zmotili, namesto dežja je pokukalo sonce in za april ter Bohinj je bilo čudovito vreme. Pa kaj ko čas kadar je lepo prehitro mine in ob poldne smo se poslovili od gostiteljic in gostitelja. Nasvidenje prihodnje leto, je bil naš pozdrav, lepo je bilo pri vas.
Edo

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si