info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

No result...

IMG 20190706 160648
IMG 20190706 160648
Vikend naturistov Dragočajna 2019

Kje v Sloveniji bi se lahko kopali in goli sončili so vse pogostejša vprašanja, ki si jih zastavljam sam ali slišim od sorodnih duš. Pa saj imamo rešitev pred nosom, kamp Smlednik v manjši vasici Dragočajna blizu Zbiljskega jezera. Kamp je sicer oblečen, ima pa ob reki Savi lepo urejen prostor s sanitarijami za naturiste, idealen za kampiranje, v kampu pa je tudi gostilnica s hrano. In za nameček, ta prostor smo uredili že skoraj pred 40 leti naturisti sami, predvsem člani društva naturistov Triglav. Ne vem zakaj, toda tako lep, prijeten kotiček, idealen za pobeg pred vročino, par minut iz Ljubljane, smo naturisti popolnoma zanemarili. Pa ne bo več tako, odločili smo se, da tu pripravimo vikend naturistov, ki je potekal od petka, 5.7. do nedelje 7.7.2019. Porazdelili smo si naloge in srečanje se je lahko pričelo.
Malo nestrpno sva z Joži in kosmatincem Ronom prišla v kamp že v četrtek. Še zadnji dogovor z receptorjem in lastnico gostilnice, rezervirala sva prostor za udeležence, pogledala vremensko napoved in zadovoljna odprla steklenico piva. V petek naju je pozdravilo sonce in kmalu so pričeli prihajati udeleženci srečanja. Čudovit občutek je, ko ponovno vidiš prijatelje, ko jih objameš in vidiš, da so te tudi oni resnično veseli. Petek je bil namenjen za nastanitev in druženje, ob 18 uri pa skupno večerjo. Lastnica gostilne gospa Jana se je zelo potrudila. Za ogromno skupno mizo so nam ribe izredno teknile, pocrkljala pa nas je še s sadno kupo, njami. Pred nočjo smo tudi uradno pričeli s srečanjem, z žrebom izbrali tekmovalne pare, še malo nakrmili komarje in se spravili spat.
Zabavni program pod vodstvom brhke Manje se je pričel v soboto ob 9.30 uri, in tudi največjim zaspancem se je na ustnice prikradel nasmeh. Čas je prehitro minil, do kosila še veliko časa, zato smo pričeli s tekmovanjem v balinanju. Napeto je bilo, navijači enkratni in že je bil čas za polnjenje želodčkov. Tudi tokrat se je gostiteljica Jana potrudila, zato smo s tekmovanjem pričeli kasneje kot smo imeli v načrtu. Izredno zabavno je bilo pri podiranju oštevilčenih stebričkov kajti zmagovalci so bili tekmovalci, ki so bili v začetku popolnoma nekonkurenčni, premagali pa so največje favorite. Ob večernem druženju smo razglasili zmagovalce, nagrada je bila dobra volja in pa spoznanje, da smo skupaj izredno srečna, vesela družba.
Nedelja nas je kljub slabši vremenski napovedi razveselila s soncem. Pospravili smo tabor, se še malo posončili in že je bil čas za slovo. Zadovoljni smo sklenini, da bo srečanje postalo tradicionalno kajti takih dogodkov ni nikoli preveč. Že na prvem srečanju nas je bilo veliko, prepričan pa sem, da nas bo drugo leto še več.
Edo

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si