info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

No result...

DSC03851
DSC03851
2. Vseslovensko srečanje naturistov

Mali raj je kraj, kamor se vračajo vsi, ki so tukaj vsaj enkrat že bili. Da je to res so letos ponovno dokazali naturisti, ki so se v velikem številu zbrali tokrat že na drugem vseslovenskem srečanju.

Ker naturisti potrebujejo lepo in toplo vreme so v petek že kar malo zaskrbljeno gledali v nevihtne oblake nad glavo. Toda tudi tokrat je bila narava naklonjena in kmalu je posijalo sonce. Ves preostali konec tedna je bil lep, sončen in vroč.

Obiskovalci so se odlično počutili in ob organiziranih športnih igrah, se tudi dodatno potili. Tekmovali so v balinanju, odbojki na mivki, kegljanju in lokostrelstvu. Zelo veliko zanimanje je bilo za lokostrelstvo, saj sta Stane in Albert odlično pripravila teren s tarčami v obliki živali. V soboto je ves dan potekal trening, tako da so tekmovalci v nedeljo temeljito pripravljeni tekmovali za najboljše rezultate v lokostrelstvu. V soboto popoldne je del udeležencev srečanja odšlo na pohod po naturistični poti na Topli vrh, ostali pa so po ekipah tekmovali še v balinanju ali se predajali sončnim žarkom ob reki Krki. Po celodnevnih aktivnostih je zvečer še kako prijala večerja, katero so mojstri žara pripravili za vse lačne. Dobra hrana je kmalu povrnila izgubljene kalorije, tako da se je večer prijetno nadaljeval ob zvokih glasbe, plesu in druženju pozno v noč. V nedeljo, kakor je že bilo rečeno, je potekalo tekmovanje v lokostrelstvu in vzporedno pa še finalni del tekmovanja v odbojki na mivki. Ob poldnevu sta bili obe tekmovanji planirani za ta dan zaključeni, zmagovalci znani in prišel ja čas za zaključni del programa. Z aktivnostmi in veselim razpoloženjem so prebudili tudi Brbuča v reki Krki, ki je prišel na kopno pogledat kaj se dogaja. Očitno mu je bilo vse skupaj zelo všeč in je kar on nagovoril zbrane, podelil priznanja najzaslužnejšim članom pri organizaciji srečanja in diplome za uvrščene posameznike in ekipe za prva tri mesta v vsaki disciplini. Po podelitvi diplom je zbrane nagovorila še predsednica ZDNS Maja Penko in se zahvalila organizatorjem in vsem prisotnim za prijetno druženje in podala informacije o preostalih aktivnostih, ki so planirane za naturiste letos. Na koncu so za prijetno presenečenje poskrbeli še gostinci, ki so vse zbrane pogostili s sladico in Katja s svojim brbučevim napitkom, da je sladica lažje prišla iz ust v želodec.

Po zaključni prireditvi se je srečanje nadaljevalo še ves popoldne. Proti večeru so se udeleženci pričeli poslavljati in odhajati domov, nekateri pa so ostali v Malem raju še v ponedeljek.

Jože Bradač

Več na http://www.dnmaliraj.si

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si