info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

Mali oglasi

Dav Mart
Sem moški (Skoraj 40) Krško , ki išče starijeg muškoga 65+ za društvo, ki ...
nedelja, 21 junij 2020
Berto
53 letni naturist iz Ljubljane išče družbo naturista mojih let ali več za na...
torek, 12 maj 2020
No result...

P1330098
P1330098
Tretje srečanje naturistov v Malem raju

Letošnje vseslovensko srečanje naturistov v Malem raju na Dolenjem Polju, ki je že tretje po vrsti, je privabilo veliko obiskovalcev iz Slovenije in nekaj tudi iz sosednje Hrvaške. Srečanje je trajalo tri dni od petka do nedelje in v tem času so potekale poleg druženja še športne aktivnosti in tekmovanja ter organizirani pohod po naturistični pešpoti na Toplem vrhu. Ob tej priložnosti je Mali raj prejel od vodstva ZDNS tudi zastavo International naturist federation INF.

Petek je bil namenjen za prihod in postavitev šotorov, s prvim mrakom pa se je pričelo druženje ob glasbi in ognju. Na Topli vrh so se odpravili v soboto zjutraj takoj po zajtrku, tako da jim je čim več časa ostalo za tekmovanja v odbojki na mivki, balinanju, lokostrelstvu, kegljanju. Po vseh teh naporih je bilo kar težko pričakati trenutek, ko je mojster žara povabil vse na okusno pojedino in s tem so nadoknadili izgubljene atome moči, katere so še kako potrebovali v nedeljo za tek na 500 m za ženske in 1000 m za moške. V večernem času je za dodatno sprostitev je poskrbela izvajalka zvočne kopeli z gongi, domačinka Irena Zupančič, ki je pred tem že nastopala v Malem raju. Z izredno tankočutnim igranjem na gonge in sočasno uporabo še množice dodatnih instrumentov je pričarala neponovljivo sozvočje s šumenjem reke in prasketanjem tabornega ognja. Po tej harmoniji zvokov so prisotni kmalu odšli na nočni počitek, ker jih je v nedeljo čakalo dokončanje tekmovanj v lokostrelstvu ter balinanju in tek, ki je bil načrtovan za ta dan.

Na uradni zaključek srečanja je ponovno prišel Brbuč iz reke Krke in navdušil vse prisotne. Zmagovalcem je podelil diplome in priročne nagrade, katere so prispevali sponzorji in donatorji, pozdravil je goste iz tujine, se zahvalil vsem sodelujočim, še posebno tistim, ki so skrbeli za nemoten potek srečanja. Ker je bilo prisotnih veliko mladih družin je obdaril tudi njihove otroke in izrazil zadovoljstvo, da se vedno več mladih odloča za naturizem.

Jože Bradač

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si