info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

Mali oglasi

Dav Mart
Sem moški (Skoraj 40) Krško , ki išče starijeg muškoga 65+ za društvo, ki ...
nedelja, 21 junij 2020
Berto
53 letni naturist iz Ljubljane išče družbo naturista mojih let ali več za na...
torek, 12 maj 2020
No result...

Munchen 2014
Munchen 2014
V Münchnu z odprtjem naturističnih območij zakonsko dovolili javno goloto

München je z določitvijo šestih nudističnih območij dovolil javno goloto. V tretjem največjem nemškem mestu sicer razglabljajo o goloti v javnosti že vse od jeseni, ko je se je iztekla zakonodaja o prepovedi sončenja v evinem kostumu.

Zdaj so mestne oblasti sklenile, da so nudisti v bavarski prestolnici tudi uradno dobrodošli.

Šesterica določenih nudističnih območij ni ne skrita ne ograjena, jim pa daje njihova lokacija sredi parkov določeno zasebnost. Eno od teh območij je na turistično precej obljudenem območju vzdolž reke, ki je od glavnega münchenskega trga oddaljena zgolj 10 minut.

V Münchnu je bila sicer javna golota praksa vrsto let, tako da pogled na slečene ljudi na nekaterih mestih ni bil nič neobičajnega - predvsem ob reki Isar in v Angleškem vrtu (Englischer Garten).

Opevani FKK
Golota pa ni omejena zgolj na München - Nemci na splošno so privrženci "FKK-ja" (gibanje Freikörperkultur oz. kultura svobodnega telesa, kar v bistvu pomeni goloto).

V neki raziskavi iz leta 2012 so bili prav Nemci tisti, za katere je največja verjetnost, da se bodo sončili goli, prva nemška nudistična plaža - na severnem otoku Sylt - pa sega že v 20. leta prejšnjega stoletja. Nobeno presenečenje ni, da na evropske nudistične plaže zahajajo večinoma prav Nemci, ki jih boste našli tudi po savnah in turških kopelih.

In le kje drugje bi si še domislili prirediti svetovno prvenstvo v golem sankanju, ki ga vsako leto gosti zdraviliško mesto Braunlage ali pa nudistično pohodniško pešpot v pogorju Harz?

Kot so zapisali pri Atlantic Cities: "Nemčija goji močno tradicijo bega pred vsem umetnim in pritiski mestnega življenja ter vrnitev v nekaj domnevno naravnejšega. Gledano v tej luči, je slačenje v javnosti prostovoljna odstranitev težke maske, vrnitev k odkriti iskrenosti, ne pa nekim skrivalnicam. Kraji, kjer vam to omogočajo, so prostori miru, kjer obstaja vsesplošno spoštovan dogovor, da si bodo ljudje prihranili podrobno ocenjevanje telesnih lastnosti in hvaljenje le-teh."

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si