info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

No result...

DSC03623
DSC03623
Po 15 letih ponovitev srečanja Venuše

 
Letos smo po 15 letnem premoru ponovno organizirali srečanje naturistov na Naturistični plaži Venuše. Lani se ga je udeležilo nekaj deset Čehov, letos pa so športne terene in plažo okoli Male lagune zasedli Slovenci in moram priznati, da so nam dobro pokazali, kaj pomeni naturistično druženje od A do Ž. Čehi in Slovaki smo tokrat zaostajali za njimi. 
Cel vikend je potekal v znamenju športnih aktivnosti kot so kros, petanque, odbojka, pikado in waterbird.
 
Venuše so bile polno zasedene. Spali smo v bungalovih, nekateri Slovenci tudi v kampu. 
Srečanja se je udeležilo 25 Slovencev, 20 Čehov in 2 Slovaka. Mnogi Slovenci se še dobro spominjajo zadnjega srečanja 1997, ko je bilo tu prisotnih kar 10 različnih odbojkarskih naturističnih ekip. Veseli smo, da smo ponovno obudili tradicijo naturističnih srečanj. Seveda smo za začetek nazdravili s pivom, kar Čehi odlično znamo. 
 
V petek o Čehih ni bilo ne duha ne sluha, Slovenci pa so se do večernih ur znojili na igrišču za odbojko na mivki. Zvečer smo se družili v restavraciji, udeleženci so imeli polni penezon in Pardal (znamka piva, op.p.) je tekel v potokih. Moram pohvalit šefa restavracije “V Nahače”, Igorja Šebestikovega, ki se je potrudil tudi za modernizacijo igrišča, kar je bil glavni razlog, da se je vsa zabava odvijala izključno tam.
 
Po prekrokani noči smo se prebudili v sobotno jutro in se takoj po zajtrku zbrali na štartu 722m dolgega krosa okoli Male lagune. Sodelujočih je bilo 14, večina Slovencev. Absolutni rekord proge je postavil mlad, 16-letni Michal, ki je travnato progo pretekel v 2:04 minutah. Za njim so kraljevali goli in bosi Slovenci. Slovanski bratje so dokazali, da so v odlični formi. Nadeljevali smo s tekmovanjem v pikadu, kjer smo naše južne brate ugnali v kozji rog, saj je zmagala družina iz Moravske. 
 
Kdor se je želel še bolje razgibat in poskusit nekaj novega, je imel priložnost preizkusiti svoje spretnosti in ravnotežje na novejši iznajdbi imenovani Waterbird. To je naprava, ki dobesedno lebdi na vodi, če le znaš pri tem pravilno uporabit svoje telo in uskladit gibanje. V nasprotnem primeru sledi potop! :) Nasmejali smo se do solz. Res zabavna pogruntavščina! Trem prisotnim je dveh urah poskušanja le uspelo prepeljati vsaj en krog.
 
Turnir v petanqe-u je bil najdaljši. Trajal je od dopoldneva do večernih ur. 20 tekmovalcev si je svoj teren za igro našlo na tekstilnem delu kampa. ;) Seveda goli in bosi, kot se za pravega naturista spodobi. Veselo je bilo tudi okoli namiznega nogometa v Igorjevi restavraciji. 
Po kosilu smo začeli z odbojko, ki je bila do leta 1997 glavna domena Venuš. 
Tokrat so Čehi in Slovenci uspešno zaigrali in obudili tradicijo. 
 
Celoten športni vikend v Venušah je potekal v duhu zabave, igrivosti, sodelovanja, dobre glasbe, gostoljubja in dobre hrane ter kopanja in sončenja v Mali laguni. Tudi vreme nam je bilo zelo naklonjeno.
Ob 20h je smo slavnostno podelili priznanja in nagrade za vse udeležence srečanja. Podarili smo naše koledarje in odlična južnomoravska vina. Slovenci pa nam v zahvalo njihovo vino in biltene ZDNS. 
Cel sobotni naturistični športni maraton se je v soboto zvečer zaključil z zabavo ob zvokih country glasbe in “kite na rožni”. :) Muzikantje so igrali krepko čez polnoč. In Pardal je zopet tekel v potokih, kot že veste.
 
Najlepše bi se rad zahvalil našim slovenskim prijateljem za udeležbo in jih ob tej priliki vabim že na naslednje srečanje v Venušah, ki bo potekalo od 21.-23.6.2012
Hvala tudi Marceli iz ATC Merkur Pasohlavky za potrpežljivost z našimi specifičnimi željami in potrebami. Hvala Igorju za gostoljubnost in možnost brezplačne uporabe Waterbirda. 
Hvala tudi vsem ostalim kameradom, ki ste tako ali drugače pomagali pri pripravi, organizaciji in izvedbi srečanja!
 
Se vidimo 21.6.2013.
 
Zapisal Ivo Žurek (Naturista.cz)
 
Prevedla in priredila Maja Penko
 
 
 

 

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si