info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

Mali oglasi

Dav Mart
Sem moški (Skoraj 40) Krško , ki išče starijeg muškoga 65+ za društvo, ki ...
nedelja, 21 junij 2020
Berto
53 letni naturist iz Ljubljane išče družbo naturista mojih let ali več za na...
torek, 12 maj 2020
No result...

DSCF2176
DSCF2176
Zanimiv vikend naturistov v Termah Banovci

Terme Banovci se ponašajo z lovoriko prvega nudističnega kampa ob termalni vodi v Evropi. Res je lepo pri njih! Zato smo se pri njih slovenski naturisti za vikend med 30.08.-01.09.2013 zbrali v velikem številu. Udeleženci so prišli iz vseh slovenskih društev naturistov. 

PETEK: Po namestitvi v sobe in nudistični kamp Sončni Gaj, smo se zavihteli na kolesa in pod vodstvom našega Milana odkolesarili na izlet po Prlekiji in Prekmurju. Prevozili smo 42 km, na poti večkrat postali in uživali v gastronomskih delicijah za vsak žep. Z brodom smo prečkali zanimivo reko Muro. Popoldan smo izkoristili za kopanje in savno. Otroci so se predali Banovički in njenim podanikom. Iskali so zaklad in spali v gusarskem šotoru.

Zvečer nam je animacijska ekipa Banovec (pod vodstvom Petre in vedno aktivnega Bojana) pripravila čudovit večer ob “našem” nudističnem bazenu. Sadje ob bazenu, svečke in penina, ... Imeli smo to čast, da so samo nas prišli obiskat najvišji predstavniki Republike Prlekija! :) Künštni Prleki so nam zaigrali na profesionalna domača glasbila in zabava je bila v polnem teku, ko jo je prekinil receptor, češ, da se nekdo pritožuje nad “hrupom”. 

Žal v Termah ni bilo zaslediti niti enega samega obvestila o edinstvenem dogodku “Vikendu naturistov”, ki se je tam odvijal od 30.8.-2.9. Pa tako dobra prilika za promocijo naturizma pri nas! Pa kljub temu smo nadaljevali z veselim druženjem. :)

SOBOTA je bila namenjena sprehodu do bližnjega Babičevega mlina. Ogledali smo si tudi čudovito zbirko v Ekomuzeju rokodelskega centra SV Slovenije v Veržeju. Popoldan so bile na sporedu zabavne Igre brez meja. Nasmejali smo se do solz! Prijetno utrujeni smo se zvečer pustili razvajat žar mojstru, ki nam je pripravil slastno večerjo. In naša Marjana nas je tudi tokrat obdarila s sladicami, katerim nisi mogel reči ne. Hvala! :) Vreme nam je bilo do sobote zvečer res naklonjeno. Po par letih smo imeli sonce! Tudi dežek ni bil nikakršna ovira za prijetno druženje ob žlahtni kapljici na terasah pred apartmaji.

NEDELJA je bila hladna, zato so jo nekateri popihali domov že dopoldan, nekaj nas je pa vseeno izkoristilo miren dan v edinem termalnem bazenu za naturiste v Sloveniji. 

Še enkrat iskrena hvala ANIMACIJSKI EKIPI iz Banovec!!! S svojimi idejami in vragolijami ste popestrili dneve in večere tako mladim gusarjem, kot malce starejšim! 

Prlekija in celotno Pomurje je zanimiva destinacija prijaznih in gostoljubnih ljudi. Ponaša se s pestro ponudbo kulturnih, zgodovinskih, etnoloških, enoloških in gastronomskih posebnosti. Treba jo je doživet!

Ekipa ZDNS verjame, da lahko z bolj aktivnim sodelovanjem Term Banovci (pravočasno informiranje gostov, tako na njihovi spletni strani kot na kraju samem!) prihodnje leto pričakujemo naturiste tudi iz sosednjih držav in bi srečanje tako preraslo v mednarodno. Dobro za vse, mar ne?

Zapisala: Maja Penko

 

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si