info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

Mali oglasi

Dav Mart
Sem moški (Skoraj 40) Krško , ki išče starijeg muškoga 65+ za društvo, ki ...
nedelja, 21 junij 2020
Berto
53 letni naturist iz Ljubljane išče družbo naturista mojih let ali več za na...
torek, 12 maj 2020
No result...

venuše1
venuše1
Srečanje slovenskih in čeških naturistov – Venuše 2014

Ahoj! Junijski petek trinajsti + polna luna = idealen dan za potovanje na Češko, v Pasohlavky, cca 100 km severneje od Dunaja. Jožko, Iztok in moja malenkost smo lepo potovali z dvema postankoma in opoldne prispeli v Venuše.

Po uspešni prijavi na novi recepciji in namestitvi v preproste bungalove smo se že veselili snidenja z našimi slovenskimi, češkimi in slovaškimi kolegi. Poleg nas treh so se srečanja udeležili še tile Slovenci: Edo, Joži, kuža Ron, Cveto, Joži, Družinica (Mateja, Borut, mali veliki Miha in Špelca), Mojca, Frenk ter Andreja in Dare. 

Pot nas je naredila žejne in treba je bilo probati pivo v lokalu “u Nahača”, koder smo takoj opazili pozitivne spremembe: nova in večja terasa, večji in bolj urejen peskovnik za otroke, kajaki za veslanje ... Pivo Pardal je še vedno odlično. In poceni. :-) Pol litra piva v lokalu “bez plavek” stane kot pri nas kava z mlekom ... Šef Igor nas je bil zelo vesel. Kmalu je prišel tudi Ivo Žurek, gostitelj in organizator srečanja, ki pa je tudi novi predsednik čeških naturistov. Dogovorili smo se za podroben program aktivnosti. Petkovo popoldne je bilo bolj ležerno, sprobali smo žogo za odbojko in ugotovili, da je voda v Mali laguni prijetno topla in še vedno mokra.
Sobotno jutro nas je pričakalo v družbi oblakov, vendar je odlična Jožkova kava prebudila vse okuševalce. Po zajtrku, za katerega si je kuhar Čiro vzel precej časa, so se začele športne aktivnosti. Najprej so “bežali”. Beg po češko pomeni tek. Poleg številčne ekipe tekačev vseh starosti iz nekdanje Češkoslovaške, sta za mednarodno udeležbo poskrbela naša Mojca in Španec Pedro. Mojca je bila druga v teku!!! Odbojkarska ekipa familija Rojc-Kosanc, Iztok in Jožko je ob glasnem vzpodbujanju zvestih navijačic z lahkoto pomedla z vso konkurenco! “Stari” mački so se izvrstno odrezali v petanque, Maja je bila druga v pikadu. Če bi tekmovali v namiznem hokeju, bi definitivno zmagal naš mali veliki Miha! Svoje ude smo raztegovali na uri joge – na travniku in goli!
Pošteno lačni (in žejni) smo se zbrali na podelitvi nagrad in gostiteljem izročili simbolična darila. Izkoristili smo priliko in mikrofon ter povabili številne udeležence na srečanja naturistov, ki jih organiziramo Slovenci (julija v Mali raj, avgusta v Banovce). Razdelili smo brošure o Sloveniji in naše biltene.
Čakanje na večerjo - “Kito na rožny” smo si popestrili z vici in plesom. Glasbena pop-rock skupina je plesno množico v nudističnem delu v Pasohlavky zabavala do jutranjih ur.
Naslednje jutro smo z veseljem popili bezgov sok. Tudi oblaki nas niso ustavili in prav prijetno se je bilo sončiti. Veseli, da smo se imeli lepo in, da smo tokrat pri aktivnostih sodelovali prav vsi udeleženi, smo se poslovili in vožnja domov je prav hitro minila.
Komaj čakamo, da se s Češkimi naturisti srečamo od 11. do 13. julija v Malem raju na Dolenjskem! In drugo leto spet pri njih! Vabljeni prav vsi ljubitelji golote in prijetnih druženj v naravi!

Maja Penko

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si