info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

Mali oglasi

Dav Mart
Sem moški (Skoraj 40) Krško , ki išče starijeg muškoga 65+ za društvo, ki ...
nedelja, 21 junij 2020
Berto
53 letni naturist iz Ljubljane išče družbo naturista mojih let ali več za na...
torek, 12 maj 2020
No result...

sziki5
sziki5
V Szikiju prvič, a ne zadnjič

(Takole o Športem tednu v Szikiju razmišljata člana, ki sta bila prvič tam. Hvala Erik in Mirjana.)

Odkar sva včlanjena naturista, spremljava naturistične dogodke. Nekaterih se tudi udeleživa, vse je odvisno od vremena in prostega časa.

Szeged ali morje, je bilo vprašanje zadnja tri leta. Letos je prevladala radovednost. Kar bo pač bo, Szeged prihajava. V večernih urah sva prispela do vhoda v kamp. Najprej sva se vprašala pa kam sva midva prišla?

V mraku je izgledalo kakor piknik prostor za zaključeno družbo. Kar nekaj po domače, kar nekaj na horuk. Nato pa nama prijazna receptorka pove, da bova formalnosti uredila jutri. To je bilo prvo presenečenje. Brez formalnosti. Ljudje kljub večerni uri in času večerje še vedno goli hodijo okoli in res kar vse po domače. In ravno ta domačnost, ta pristnost prisotnih, ko te drugi dan že vsi kličejo po imenu, ko pokažejo da so veseli da si prišel, to je občutek ki ga doživiš redko. Najbolj nama je bil všeč priokus bivše Juge, cel kup detajlov in drobnih stvari spominja na tiste čase. Ko pozabiš uro v kopalnici in te drugi dan še vedno čaka tam, ker se ljudje ne dotikajo stvari, ki niso njihove in na to sploh ne pomislijo. Ljudje so res prijazni, preprosti, vsi enaki, pošteni predvsem pa veseli, in navlako ki nas spremlja vsak dan res lahko pustiš za seboj in nanjo pozabiš. Ogromno športnih dogodkov te zaposli preko celega dneva in večer še prehitro pride, in dan prehitro mine.

Ko je prevroče stopiš pod tuš, ki je na dosegu rok ali pa zabredeš v mlako katera ima svoj poseben čar, še posebno za tiste, ki radi brodijo po blatni kopeli. Najboljši občutek pa je, ko sebe začutiš, da si del vsega tega. Ko se veseliš vsakega uspeha tudi za druge. To pa se težko opiše. Kljub jezikovni oviri, se vse lahko zmeniš, če drugače ne, malo mahaš z rokami. Največkrat je dovolj samo nasmeh.

Sziki ni sodobno urejen, sparceliran kamp. Sziki je tista pristnost, ki smo nanjo že pozabili. Predvsem druženje, prijateljsko tekmovanje, ko rezultati niso pomembni, važen je dogodek. Hvala za družbo tudi vsem Slovenskim udeležencem Jožku, pa Maji in Nataliji, ter Dušanu in Frenku, s katerimi smo se skupaj veselili rezultatov, si krajšali večere, če prej nismo popadali v postelje.

Midva sva odšla polna energije, predvsem pa miru in sreče, ter s tem obiskom še poglobila najino zvezo, ko si vzameš čas za bližnjega.

Sziki drugo leto? DA!

Erik in Mirjana

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si