info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

No result...

Banovci 2016 1
Banovci 2016 1
Srečanje v Banovcih

Vremenska napoved je to leto obljubljala najlepše vreme, kar si ga lahko izmislimo in kdor je le mogel,  je prišel kakšen dan pred dogovorjenim vikendom. Torej, del druščine je prispel na cilj že v četrtek (eni prej, drugi kasneje) in smo razporedili svoja bivališča po travi. Peščica je izbrala sobice s pogledom na grozdje. Že v četrtek zvečer smo se nekateri udeležili savnanja ob prazni luni z zvočno kopeljo ob gongih - noro dobro. Mlaj deluje na človeka pozitivno, osvežujoče. To je idealen čas za nov začetek. Za četrtkom pride petek in naš naturistični program za ta dan je bil kolesarski izlet, potem prosto namakanje in sončenje, zvečer pa srečanje udeležencev v bazenu ob sadju, šampanjcu in Majinem pozdravnem govoru.

Petek dopoldne je že nekaj let namenjen kolesarjenju. Ob enajstih smo se Manja, Majda, Marinka, Danica, Drago in Marjan, s pripeto prikolico za psičko Taro,  zavihteli na kolo in se skozi bližnje vasi odpeljali na Gajševsko jezero. Tara se je v jezeru  nekajkrat namočila, se ohladila, mi pa smo po končanem obvozu okoli približno polovice jezera našli zavetje na klopci pod lipami, v bližini mlina družine Stajnko. Ja, seveda, radovedno smo pokukali tudi v njegovo notranjost in nekateri smo se založili z moko za peko rženega kruha ter z  ajdovo in proseno kašo. Potem pa so se tri dekleta odpeljale nazaj proti termam, da se še malo ohladijo oz. pogrejejo v termalni vodi … Marjan, Žac, Manja in Tara pa še nismo imeli dosti. Potisnili smo pedala proti Ljutomeru in nato zavili proti Pristavi, kjer smo se močno nadejali odlične tortice in kapučina v slaščičarni Rogljiček. A kakšno razočaranje! Slaščičarno so prestavili v hotel v Ljutomeru! Ah, nazaj se nam pa ni več dalo. Vrnili smo se v kamp, si naredili veliko skledo domače solate in šli na bazene.

Banovcem je narava podarila kar dve vrsti termo mineralne vode iz različnih vrtin, ki se razlikujeta po temperaturi in sestavi in s tem tudi po različnih učinkih na zdravje. En vodni vir je bolj bogat z parafinskimi snovmi, drugi pa s CO2, ki je poleg bogate saturacije z minerali, osnova za zdravilni pristop pri različnih boleznih. Banovci so tudi edini FKK center v Evropi, ki nudi tako mineralno bogastvo. Vso to danost smo pridno izkoristili v druženju in zabavi, zvečer pa se še aristokratsko namakali ob plamenih ognja, grizljanju ananasa in melon ter srkanju šampanjca.

V soboto zjutraj nam je naš Edi pripravil sestanek ob borovničkah za naš naslednji izlet Praznik buč, gusar Edi pa igre brez meja. V prvi od iger smo letali naokoli stebričkov v mokrih pikčastih pižamah, v drugi so dedci babnice vozili v karjolah, da so potem  dobesedno nasrkale, v tretji smo prenašali vodo v preluknjanih čebričkih, v četrti smo morali poskakovati v vreči za krompir in potem še zadeti s krompirjem v košaro in v zadnji, na vrv obesiti črke na lesenih ploščicah v pravilen napis: TERME BANOVCI. Vsi smo zmagali, saj smo bili na koncu vsi mokri in veseli kot majhni otroci.

Popoldne smo še malo kolesarili, plavali, pijuckali, se sončili in v Križevcih pokušali, kdo je spekel boljšo prleško gibanico in ajdove krapke.

Sobota zvečer pa slavnostna večerja na terasi hotela Zeleni gaj. No ja, malo se je zapletlo, ni bila ravno slavnostna ... Preveč dela so imeli s poročnim slavjem, ki se je odvijalo v glavnem delu hotelske jedilnice. Po vseh manjših zapletih in nejevolji, smo se vseeno dobro najedli, izbrano pijačo pa nam je hotel - v opravičilo - postregel kar brezplačno. 

Naslednje leto bo, kar se večerje tiče, bolje, so nam obljubili.

Po večerji smo se s polnimi želodci izbranih dobrot, precej utrujeni ustavili pri Danici in Tanji v sobi s prekrasnim pogledom na grozdje. S kozarcem refoška smo nazdravili in si obljubili, da se sem še vrnemo. 

 Vrhunec našega banovskega srečanja je bilo nedeljsko kosilo na travi. Naši kampisti so se izkazali z dobrotami z žara in s slastno mešano solato, pa s pijačo vseh vrst, za vsak okus ...

Pred odhodom domov smo imeli še trgatev, da bo malo banovskega grozdja, za skomine po našem prijetnem druženju, še za nekaj naslednjih dni.

Pridružite se nam prihodnje leto v večjem številu!

Vesela družba

Banovci 2016 2

Banovci 2016 2
Banovci 2016 3
Banovci 2016 3

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si