info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

No result...

natura 2017
natura 2017
Naturisti s stojnico na Mednarodnem sejmu aktivnosti in oddiha v naravi NATURA 2017 v Gornji Radgoni

Po uspešnem sodelovanju na sejmu v Ljubljani, nam je gospa Karmen iz Turistične zveze Slovenije ponudila brezplačni enodnevni najem prostora na sejmu NATURA 2017 v Gornji  Radgoni. Seveda gremo, sem rekel Maji in s tem potrdil, da grem. Nekaj gradiva je ostalo še od ljubljanskega sejma, starih in novih biltenov imamo dovolj, zastavo in pano tudi, pomoč pa je bila zagotovljena. V nedeljo, 23. aprila 2017 sva se z ženo v deževnem jutru odpravila proti Štajerski. Na Tepanju obvezen postanek za kavo, dež je nehal padati. Bolj ko sva se približevala cilju, svetleje je postajalo in pripeljala sva v sončno Gornjo Radgono. Prijavila sva se na recepciji, dobila vstopnici in zapeljala na sejemski prostor.

Kmalu so pričeli prihajati prvi obiskovalci. Prav zabavno je bilo opazovati ljudi, kako so pogledovali proti naši stojnici, stojnici Zveze in društva naturistov Slovenije in društva K naravi. Pa so se le našli pogumneži in presenečeni povedali, da sploh niso vedeli za obstoj društev in zveze naturistov v Sloveniji. Obiskali so naju tudi taki, ki samo kampirajo v FKK kampih ali pa se kopajo na nudističnih plažah. Prijetno je bilo pokramljati z njimi. Bila sva tudi lepo sprejeta s strani sosednjih razstavljavcev in celo nahranili so naju. Se je pa čutila razlika med Radgono in Ljubljano. Tu so ljudje glede naturizma bolj zadržani vendar ne nasprotujejo našim idejam. Bilo je tudi veliko obiskovalcev iz Avstrije in tudi ti so radovedno opazovali našo stojnico. In zdaj so nas spoznali.

In moji občutki. Mislim, da moramo med ljudi, da moramo ljudem povedati, da obstajamo, povedati, kakšni ljudje smo, kako lepo je biti v sožitju z naravo, kako lepo je ko smo vsi enaki. Ni važno ali si navadni delavec ali pa doktor znanosti, naturist si samo človek, prijatelj in človek, ki je pripravljen v vsakem trenutku pomagati. Nimam dovolj besed, da bi lahko opisal vse te občutke. Mislim, da smo začeli hoditi po pravi poti.

Lepo je biti naturist.

Edi

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si