info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

No result...

kongres
kongres
Bo Svetovni kongres naturizma 2018 v Sloveniji?

Mednarodna naturistična zveza (INF) organizira Svetovni kongres naturizma vsake dve leti. Na zadnjem kongresu, ki je bil novembra 2016 na Novi Zelandiji, se še ni določilo lokacije naslednjega kongresa za leto 2018. Na ZDNS smo se odločili kandidirati z organizacijo tega svetovnega dogodka.

Hkrati gre za čudovito priložnost promocije (na)turizma v regiji in Sloveniji nasploh, saj bomo kolegom ponudili tudi izlete pred in po kongresu po celotni državi. 

Potrebujemo primerno lokacijo, ki naj bi bila (vsaj malo) povezana z naturizmom in vse ostalo potrebno za izvedbo tako pomembnega svetovnega dogodka (prevajalce in opremo za tolmačenje, ponudnike gostinskih storitev in izdelkov domače obrti, turistične vodnike, medije,  prostovoljce, sodelovanje s turističnimi društvi, itd.). 

In zato smo se najprej odpravili na ogled kapacitet v Pomurju, Terme Lendava in Terme Banovci. V Lendavi so v zimskem času prijazni naturistom in ponujajo ličen bazen za namakanje v zdravilni vodi.

Terme Banovci se ponašajo s Sončnim gajem, prvim kampom za naturiste ob termalni vodi v Evropi, česar se pri podjetju premalo zavedajo. In tudi zato menimo, da velja organizirati Svetovni kongres naturizma ravno pri njih. Namestitvenih enot je dovolj, gastro-enološka ponudba je dobra. Animacijska ekipa Banovških gusarjev znana kot ena najboljših. S Termami Banovci že dolgo sodelujemo z obojestransko promocijo. Verjamemo, da bodo tudi v podjetju Sava Turizem uvideli priložnost za razširitev svoje ponudbe za naturiste celega sveta in pogumno sodelovali z nami in ostalimi udeleženci. 

Na poti nazaj smo se ustavili še pri manjšem ponudniku sob in kampa z že postavljenimi lesenimi hiškami, ki so tudi prijazni ljubiteljem življenja brez obleke. Več o tem boste lahko brali na naši internetni strani in na FB. 

Veseli in polni novih idej smo se odpravili nazaj v Ljubljano, kjer bi res radi obiskovali plavalni bazen brez obvezne uporabe nepotrebnih in nezdravih kopalk.

Kandidaturo za organizacijo kongresa moramo oddati do sredine aprila, tako da nas čaka še veliko dela. Nato člani INFa glasujemo o lokaciji. 

Vemo, da je Slovenija tujcem  zelo zanimiva in tako od predsedstva INF, kot od ostalih držav članic Mednarodne naturistične zveze smo dobili namige, naj tudi pri nas organiziramo tak dogodek. 

Vabljeni, da se nam pridružite! 

ZDNS

 

 

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si