info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

No result...

DSC00317
DSC00317
Južnoevropsko srečanje naturistov v Španiji

Španci so nas že nekaj časa vabili na južnoevropsko srečanje naturistov, ki se vsako leto odvija v naturističnem El Portusu, blizu Cartagene v regiji Murcia. Letos sem se odločila in šla. Najprej z nizkocenovnim letalskim prevoznikom iz Trsta v Valencijo (70€ povratna karta priority). Prespala v Valenciji in naslednji dan do Cartagene, najpomembnejše baze španske vojne mornarice. S prijatelji naturisti iz cele Evrope smo se srečali v restavraciji Marisqueria Freiduria La Marina. Kako so razvajali naše brbončice, mmm! Španska navada je, da si hrano delijo, torej, jed postavijo na sredino mize in potem si jo vzameš kolikor želiš. Nazdravili smo in zapeli, vsak v svojem jeziku. Tu so bili poleg domačinov iz Cartagene še ostali Španci in tudi Katalonci, Portugalci (najmlajša populacija), Angleži, Irka, Nemci, Avstrijci, Škoti, Danci ... in Slovenka! Prisotna je bila tudi predsednica INF, Sieglinde Ivo. Veseli ponovnega snidenja smo ugotovili, da smo imeli občutek, kot da smo se zadnjič videli par dnevi, ne pa meseci. 

Nastanjena sem bila pri svojih španskih prijateljih v hiški s čudovitim razgledom na naturistično naselje, kamp in zaliv El Portus. Več o lokaciji preberi tule: http://www.elportus.com/en/. Lepo je bilo srečati stare prijatelje in se poveseliti z njimi! In deliti občutek neobremenjenosti s človekovo zunanjostjo. Vsebina je važna, dragi moji bralci in bralke! 

Komaj smo čakali celodnevni izlet s katamaranom. Nekateri le oviti v pareo smo se vkrcali na avtobus in do pristanišča v Cartageni izvedeli marsikaj zanimivega. Po izplutju iz pristanišča je dal kapitan zeleno luč in odvrgli smo nepotrebne cunjice. Čudovito smo se zabavali ob plesni glasbi, šumenju morja, se trikrat ustavili za kopanje in dan je kar prehitro minil. Z zabavo smo nadaljevali v kampu. Ole!

Del dodatne ponudbe v El Portusu je tudi mini savna z masažnim bazenom, kamor smo bili povabljeni na kozarček penine. Za nas so takrat veljale tudi ugodne cene masaž. 

El Portus je odprt celo leto!!! Povprečna januarska temperatura je 11 stopinj celzija. Nekateri kar živijo tam. 2x letno močno dežuje, drugače je pa za njih slabo vreme, če malce pihlja in se na nebu pojavijo oblaki. :)

Počitek na prodnati plaži, kopanje v čistem morju med nešteto ribami, poslušanje valov, vonj morja in mediteranskih zelišč ... To je to, kar človek rabi ... 

Na »gala« večerji zadnji dan srečanja so domačini pripravili čudovito plesno predstavitev flamenka in seviljan, okusili smo tudi več vrst slovite paelle, nekekšne španske rižote, ki pa je še vedno najboljša v Valenciji, odkoder prihaja. Brez vina pri Špancih ne gre, tokrat so nam ponudili odlična vina iz vinorodne pokrajine Rioja. 

In počasi se je bližal konec moje bivanja v El Portusu. Naslednje dneve sem se sprehodila po Murciji, ki slovi po okusnih limonah ter sredozemski Valenciji, ki navdušuje s čudovitimi parki, dolgimi peščenimi plažami in kolesarskimi stezami, staro in moderno arhitekturo, horchato, odlično urejenim javnim prevozom ter prijaznostjo domačinov ...

Vabljeni tudi vi naslednje leto! :)

Maja

 

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si