info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

No result...

NatourAA2019
NatourAA2019
ZDNS na sejmu Natour Alpe Adria 2019

Tale prostor pa ni slab, sem si mislil, ko sva v torek z predsednico Zveze Majo prišla na Gospodarsko razstavišče pripraviti našo stojnico. V stekleni dvorani so bili parkirani avtodomi, poleg nas revija Avtodom, pa Caravaning Club Slovenije, pobudnik urejanja počivališč za avtodome Camperstop, najlepše pa so bile brhke predstavnice Velenja in njihovega jezera. Kljub temu pa nama je uspelo pripraviti naš prostor in sejem se je lahko pričel.
V sredo sva bila polna pričakovanj kar malo prezgodaj na položaju. Po rokovanju s sosedi so pričeli prihajati prvi obiskovalci in izkazalo se je, da sem imel glede lokacije prav. Zanimivo je bilo opazovati sramežljive, pa vendar radovedne poglede na našo stojnico in kmalu so se pričeli pri nama tudi ustavljati. Kje v Sloveniji so naturistični kampi, kje se lahko goli kopamo, kako se razvija naturizem pri nas, kaj se dogaja na Hrvaškem so bila njihova najpogostejša vprašanja. Seveda so obiskovalce zanimale tudi ugodnosti, ki jih nudi članstvo, pa aktivnosti društva, druženje in veliko besed je bilo o samem pojmu naturizma. Obiskali in razveselili pa so naju tudi razstavljalci, s katerimi sva se spoznala na lanskem sejmu. Kakor prejšnje leto sta bila tudi letos sreda in četrtek bolj v znamenju mladine, med njimi pa so bili tudi junaki-nje, ki so se ustavili in poklepetali z nama. Na najino veselje pa smo z »garanjem« (na pomoč so nama prišli Frenk, Danica, Helena, Mimi in Jožica) pričeli v petek in nadaljevali v soboto. Spoznala sva naturiste, ki so bili prisotni pri ustanovitvi Zveze naturistov 1972 leta v Koversadi, poklepetali in izmenjali izkušnje, mnenja o naturizmu pri nas in v tujini, se posvetovali, kako bi naturizem pri nas in pri naših turističnih delavcih predstavili kot zelo perspektivno tržno nišo, kako bi lastnikom kampov, term, hotelov dopovedali, da poleg plaž potrebujemo tudi bazen, morje, reko ali potok. In ko smo obiskovalcem povedali, da bo naslednje leto pri nas svetovni kongres naturizma, so nas z navdušenjem podprli in se strinjali, da bo to za nas izredno dobra promocija. Sejem smo tudi izkoristili za obveščanje razstavljalcev – ponudnikov turističnih uslug o kongresu, smo pa tudi spoznali, da nas čaka še ogromno dela. Videl sem, da vidijo v svetovnem kongresu idealno priliko za svojo promocijo, imajo pa še zavore glede golote pri njih. Navdušen je bil tudi lastnik in izdajatelj revije Avtodom gospod Vizovišek Rok, sam zaprisežen naturist in dogovorila sva se za obširen članek o naturizmu v eni od prihodnjih revij, kajti tudi med lastniki avtodomov je veliko nudistov, ki nas podpirajo.
Kako čas teče, že je tu sobota, bližal se je večer, obiskov naše stojnice pa ni in ni bilo konec. Toliko spodbudnih, lepih besed nisem tudi v sanjah pričakoval. Neverjetno veliko obiskovalcev sejma je tudi nudistov, celo naturistov, ki preživljajo prosti čas in dopust v hrvaških kampih, drugod v tujini pa niso naši člani. In se tudi ne čudim. Ne poznajo nas, ne vedo, kaj lahko pričakujejo od članstva, kaj jim lahko nudimo. In tu nas čaka še veliko dela. To, da smo bili prisotni na sejmu, se je izkazala kot zelo dobra poteza in obenem izredno dobra promocija za društva in Zvezo. Nismo dobili veliko novih članov in to tudi ni bil naš namen, so nas pa ljudje spoznali, ugotovili, da smo prijetni ljudje, ki imamo radi naravo, živali, soljudi, ki se radi družimo in ki vse to začinimo z goloto.
Edo

NatourAA2019 1

NatourAA2019 1

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si