info@naturist.si

Imaš vprašanje o naturizmu?

Piši nam na info@naturist.si

No result...

AA05
AA05
V Solarisu Slovenci naštevilčnejši

Letos je tradicionalno srečanje naturistov držav regije Alpe Jadran potekalo v Solarisu in tokrat smo imeli kar cel teden aktivnosti in veselja za mlado in mlado po srcu.
Slovenci obožujemo kampiranje in tako smo si že prej rezervirali parcele in dobili še dodaten popust. Od ponedeljka do četrtka smo imeli jutranjo jogo, ustvarjalni ples, qi gong in zvočno terapijo s tibetanskimi skledami in ostalimi inštrumenti. Do četrtka smo se že vsi »naši« zbrali in prišli na otvoritev, kjer smo pogrešali pijačo dobrodošlice. Odlično so se izkazali naši mali hladilniki, ki smo jih nekateri ob ostali kamp opremi vozili v zelo majhnih avtih. Veste, je bilo kar precej vroče in mrzlo pivo preprosto paše. Tu so že bili naši kolegi Italijani, Avstrijci, Srbi, Madžari, Nemci, in en Indijec (!). Ja, prav ste prebrali, človek je prepotoval pol sveta in iz Mombaya prišel za pet dni samo na to srečanje!!! Indijec. Ne Hrvat, Indijec! V njegovi deželi je golota še vedno tabu. S pomočjo moderne tehnologije smo se predstavili tudi njegovi ženi, ki še »zbira pogum« za obisk nudističnih krajev. Sunil (=ime Indijca) je dal kar nekaj dobrih predlogov za privabljanje Indijcev v »naše« kraje. Prav srečen je bil. Bo že držalo, da se (odgovorni) v naturističnih krajih v naši bivši državi ne zavedajo, kakšne fenomenalne možnosti za naturizem imajo ... Pa smo že pri temi za naslednji članek.
Torej: večina aktivnosti (tek, šah, vlečenje vrvi, kolesarjenje med drevesi, petanque, tenis, badminton, odbojka) se je odvijala v varnem zavetju borovcev pri teniških igriščih. Komaj smo čakali tekmovanje s pedalini. Res mi je všeč, da se med seboj vzpodbujamo in navijamo čisto za vse, pa čeprav gre za naše tekmece. In navijali za naše odbojkaše in odbojkašice. Marko je poskrbel za medene dobrote. Kar nekaj kolegov smo spet srečali po dolgem času in poveselili smo se pozno v noč. Srečanje Alpe Adria namreč v Solarisu poteka enkrat letno in takrat smo lahko malenkost bolj glasni. Ker so nas srbele pete in smo hrepeneli po odlični morski hrani, se nas je večina odpravila peš na večerjo v bližnjo konobo z glasbo v živo. Imajo tudi meni v našem jeziku!
Kar hitro je minil čas in na podelitvi priznanj, kolajn in pokalov smo se v soboto popoldan spet zbrali vsi sodelujoči. V naših avtih ni bilo dovolj prostora za ves ta praholovilski material v zlati, srebrni in bronasti barvi. Kdo je dobil ogromen pokal za najštevilčnejšo ekipo, verjamem dragi bralci, da ste že ugotovili. Verjetno je situacija v trenutku pisanja tega članka podobna marsikje na Jadranu... Komaj smo se dobro namestili na naših parcelah, že je bila tu nedelja, ko nas je večina podrlo naše tabore.
Do naslednje štorije.
Naslednje srečanje Alpe Adria naturistov v Solarisu BO od 7.-14.juNija 2020. Pridite vsi in pripeljite prijatelje, otroke, nečake, vnuke, babice, dedke...
Zapisala: Maja

 

Prijava

Prijava preko omrežij

     

ali

Za prijavo preko drugih omrežij skrbi SLogin.info

Facebook

 

 

Copyright by ZDNS www.naturist.si 1999-2019

info@naturist.si